110 g osaltat smör, rumsvarmt
120 g strösocker
100 g farinsocker
1 ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
200 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
50 g havregryn
100 g vit choklad, grovhackade
100 g valnötter, grovhackade
Blanda smör och båda sockersorterna. Vispa i ca 3 minuter med köksmaskinen. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och blanda noga.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och havregryn i en skål, och blanda ner i kaksmeten. Blanda till sist ner valnötter och vit choklad.
Klicka ut på en plåt, ungefär 1,5 msk/klick. 12 klickar/plåt är lagom - lämna ordentligt med plats, de flyter ut.
Grädda i 175°C i ca 8 minuter, tills de har fått lite färg i kanterna. Låt svalna lite innan du försöker flytta dem från plåten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar