söndag 1 november 2009

Nytt i kvarteret

Urban deli, Nytorget, Stockholm. Ett bra koncept, onekligen. Kom och ät. Eller köp med dig nåt. Eller handla vanliga matvaror. Eller gör alla tre samtidigt.

Men alltså. Det är nåt som inte stämmer (bortsett från det lite äckligt likformiga medie-söder-klientelet). Jag väntar på att kunna sätta fingret på exakt vad. Det är inte nödvändigtvis priserna på vardagsförnödenheter. Avocadon var till exempel en krona billigare än på snuskiga Konsum Vintertullen.

Samtidigt: 90 kronor för en limpa bröd. NITTIO KRONOR. Det är ju en hel kasse mat i en vanlig affär. Säkert en hel kundvagn på Lidl (för den som är lagd åt det tyska hållet). Och samtidigt igen: 170 kronor för en svamprisotto i restaurangen. ETTHUNDRASJUTTIO KRONOR. Då måste det vara tryffel och kantarell så långt tallriken når.

Skummast av allt hittills är bonuskortet "stammis". Kunderna får det gratis och kan använda det i bar, restaurang och affär. Men personalen kan inte redogöra för vad det innebär. "Alltså jag vet inte, det är väl ägarna som vet, men du samlar poäng och så" sa kassapersonalen. Vem blev klokare?

Jag har mailat och frågat. Återkommer i ärendet.

Inga kommentarer: