tisdag 27 oktober 2009

Svamppiroger

Sätt ugnen på 225 grader.

Tina upp 6 bitar smördeg i rumstemperatur.

Fräs 500 g färska skivade champinjoner, en burk konserverade kantareller en fihackad lök ochtvå finackade paprikor i omgångar. Krydda med salt, peppar och sambal oelek.

Kavla ut smördegsarken.

Blanda ihop all svamp och grönsaer med ner en halv burk creme fraiche och 2 dl riven västerbottenost.

Lägg ett smördegsark i taget på en plåt. Lägg fyllning på ena halvan. Vik över och nyp ihop alla kanter ordentlit. (Du kan behöva två plåtar)

Strö över lite ost uppe på pirogerna.
Grädda tills de fått fin färg och ser frasiga ut.

Servera med färsk tomat och en klick creme fraiche. Njut till ett avsnitt av Hollywoodfruar!

Inga kommentarer: