lördag 8 januari 2011

Kalljästa frukostbullar

12 bullar

25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
5-7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen har löst sig. Blanda i salt, olja och grahamsmjöl. Tillsätt vetemjöl (börja med 5 dl och se om det räcker) och arbeta degen kraftigt - helst i köksmaskin - tills den släpper i kanterna. Dela degen i 12 bitar - väg på våg om du vill få dem exakt lika stora - och rulla till bullar. Lägg på plåt med bakpapper och täck med en bakhandduk. Ställ in plåten i kylen över natten, ca 12 timmar.

Nästa morgon: Sätta ugnen på 250 grader och ta samtidigt fram bullarna ur kylen så de får jäsa en liten stund i rumstemperatur. När ugnen är varm, grädda bröden ca 10 min.




- Posted using KIP phone

Inga kommentarer: