tisdag 9 februari 2010

Lammgryta med aprikoser

4-6 portioner

1 kg lammkött i lagom grytbitar
2 gula lökar, grovhackade
4-5 vitlöksklyftor, grovhackade
3 msk tomatpuré
5-6 dl vatten
3 lagerblad
1 msk socker
1/2 g saffran
1/2 msk kanel
½ msk spiskummin
1 röd chili, finhackad
salt, svartpeppar
5 soltorkade tomater i strimlor
rivet skal och saft av 1 citron
100 g torkade aprikoser i strimlor
några kvistar färsk rosmarin
4-5 tomater, urkärnade och tärnade

Bryn köttet i lite olja i en stor gryta. Lägg åt sidan. Bryn lök och vitlök, och tillsätt tomatpuré. Rör om noga och fräs en stund. Lägg ner köttet och tillsätt vatten, kryddor och soltorkade tomater. Låt koka lugnt i ca 45 minuter. Eller längre - köttet ska bli mört. Häll i citronsaft och skal, aprikoser och rosmarin. Koka ihop i ca en kvart. Häll till sist tomaterna och koka i fem minuter.

Servera med couscous, haricots verts och en klick matyogurt

Inga kommentarer: