1 kg vinteräpplen
2 dl vatten
1/2 vaniljstång
1,5 dl socker
Atamon (konserveringsmedel, gärna den flytande varianten)
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull. Häll på vattnet. Snitta vaniljstången, skrapa ur de svarta prickarna i kastrullen och lägg i själva stången. Koka upp.
Koka ca 30 minuter och rör om ibland.
Ta kastrullen från värmen. Häll i sockret och se till att det smälter. Häll i atamon enligt doseringsanvisning på paketet. Rör noga om.
Häll moset på steriliserade glasburkar. Sätt på de steriliserade locken. Låt svalna i rumstemperatur. Kyl/frys dem.
Servera till morgonyoghurten med lite hackade valnötter på toppen.
Tips:
- Utan vanilj blir det ett gott mos att servera till kötträtter.
- Med kanelstång istället för vanilj blir det juligare mos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar