söndag 20 december 2009

Pepparkakscheesecake med apelsin

23 pepparkakor
75g smör

300g philadelpiaost naturell
0,75 dl vispgrädde
1,5 dl gelésocker
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Några stänk citronsaft
skivad apelsin och björnbär till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Krossa pepparkakorna fint. Blanda det smälta margarinet med de krossade pepparkakorna och tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna helt.

Koka upp grädde och gelésocker och låt det koka en halv minut. Rör sedan osten smidig och blanda den tillsammans med gelésockersblandningen. Tillsätt apelsinskal citronstänk och apelsinsaft och rör om. Lägg fyllningen i formen och ställ cheesecaken kallt för att stelna. Garnera cheesecaken med apelsin och björnbär.



(med inspiration från Veganvrak)

Inga kommentarer: