4 portioner
800 g fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 g saffran
2 burkar krossade tomater
salt och peppar
1 dl ströbröd
50 g riven parmesan
rivet skal av 1 citron
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta bort de dillika bladen från fänkålen och spara dem. Dela fänkålen på mitten och skär varje halva i 2–3 klyftor. Hacka lök och vitlök och stek i olivolja på låg värme i en vid kastrull. Tillsätt saffran och krossad tomat. Lägg i fänkålen och sjud på låg värme i 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Häll över den tomatkokta fänkålen i en ugnsform.
Riv citronskalet och finhacka fänkålsvipporna. Blanda ost, ströbröd, rivet citronskal och hackad fänkålsdill. Krydda med salt och peppar. Strö blandningen över gratängen.
Grädda i 20 minuter tills täcket har fin färg. Servera med filodegsrullar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar