torsdag 1 oktober 2009

Citron-ingefärskyckling med gnocci

2 portioner

Koka upp vatten i en gryta.

Bryn 200 gram små kycklingbitar i olja. Salta och peppra. Häll i rivet citronskal och riven ingefära.

Koka ett knippe späda gröna sparrisar i vattnet.

Lägg ut färska spenatblad på två tallrikar. Fiska upp sparrisarna ur vattnet och lägg på spenaten.

Häll i 250 g gnocci i vattnet.

Häll en skvätt vitt vin och lite grädde/creme fraiche på kycklingen. Låt koka en stund. Smaka av och krydda eventuellt ytterligare.

Fiska upp gnoccisarna med hålslev när de stiger till ytan och lägg över dem i kycklinggrytan. Blanda i lite smakrik riven ost, t ex parmesan eller manchego.

Lägg kycklingröran på spenat-sparrisbädden. Riv ev. över lite parmesan.

Servera med ett glas Landskroon sauvignon blanc 2009 i solen på terrassen.