torsdag 1 oktober 2009

KIPs variant på pasta arrabiata

2 portioner

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.

Lägg i 5 hela, tvättade tomater i vattnet.

Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna/gryta med lock. Häll i en stor krossad vitlöksklyfta, 10 svarta urkärnade oliver och sambal oelek efter behag. Fräs runt ordentligt. Sänk värmen.

När skalet börjar lossna på tomaterna, fiska upp dem.

Salta vattnet och häll i pasta.

Flå och halvera tomaterna. Gröp ur innanmätet så gott det går. Lägg tomaterna i grytan med olja och oliver. Häll på en skvätt vitt vin. Koka upp med lock. Rör om då och då.

När tomaterna kokt sönder till en sås, salta, peppra och häll i 2 matskedar kapris och rejält med torkad eller färsk oregano.

Servera med riven parmesan eller smulad fetaost.

PS. Det går att använda tomatkross/tomater på burk också men det kan behövas lite längre koktid och mer kryddning för att inte smaka burk.