tisdag 29 september 2009

Morotssoppa med koriander

2 portioner

Ingredienser:
500 g morötter
1/2 gul lök
1/2 tsk röd currypasta
2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl kokosmjölk
1/2–1 msk pressad lime och lite rivet skal, ca 1/2 tsk
ev salt
korianderblad, färska
1 msk rostade solroskärnor

Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna löken.

Fräs upp grönsakerna i lite rapsolja och currypasta i en tjockbottnad kastrull.
Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp. Häll i kokosmjölken och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter eller tills morotsbitarna är mjuka. Lägg i rivet skal av en väl tvättad lime.

Mixa soppan och smaka av med pressad lime och salt om det behövs.

Servera med korianderblad samt solrosfrön, rostade i torr panna.