tisdag 29 september 2009

Världens godaste morotskaka

1 dl mjölk
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
3 dl finrivna morötter
0,5 dl matolja

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölken och sockret. I med alla andra ingredienser och vispa tills smeten blir slät. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.

Glasyr:
100 g philadelphiaost
30 g smör, mjukat, ej smält
1 1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

blanda philadelphiaosten med smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa.
bred över glasyren när kakan svalnat. Garnera med kokos. Servera gärna med färsk frukt eller bär.